uittreksel uit de publicatie 'bouwen met baksteen' van de belgische baksteenfederatie:

Als architectuur haar inspiratie vindt in het landelijke karakter van de site, vloeit daar harmonie en eenvoud uit voort! Met deze woning heeft men namelijk rekening weten te houden met de lokale omgeving door de betrekkelijke eenvoud van haar volumetrie, de keuze van de materialen en de eigenheid van het kleurenpallet. De knipoog naar de typologie van een landelijke schuur is duidelijk herkenbaar. De architecten hebben hiermee ingezet op integratie en eenvoud. Toch versterkt een subtiel spel van verschillende materiaaltexturen de zuiverheid van het project. Hoewel de omgeving idyllisch lijkt, heeft het terrein een aantal ongunstige eigenschappen. Het bevindt zich in een gebied dat overstromingsgevoelig is en ook de oriëntatie is niet optimaal. De architecten hebben de woning dan ook op een sokkel geplaatst, wat leidt tot een verhoogde toegang- en terraszone die worden begrensd door lage scheidingsmuurtjes in metselwerk die als zitbank kunnen dienen. Ter compensatie van de noord-oriëntatie van de tuinzijde van het perceel, en om licht uit het zuiden in de woonruimte te laten binnenkomen, hebben de architecten een groot dakvenster boven de mezzanine ontworpen. De woonkamer wordt zo op optimale wijze opgelicht. Ondanks de betrekkelijke eenvoud van het project is er veel aandacht gegaan naar het uitpuren van de constructie en de detaillering. De opdrachtgever is stabiliteitsingenieur waardoor het evident was om doordachte constructieve technieken te gebruiken om het gebouw te optimaliseren. Een ingenieus constructief concept maakte het bijvoorbeeld mogelijk om kolommen langs de lange glazen raampartij te voorkomen. Dankzij een zeer goede isolatie en luchtdichtheid, een warmtepomp en zonnepanelen in de tuin, bereikt het gebouw een energieprestatieniveau E16.

P30

vrijstaande eengezinswoning